Recept voor Amandelspijs- Beatrice Dutch Delicacies

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

Recept voor Amandelspijs- Beatrice Dutch Delicacies

Postby Beatrice Holland » Wed May 04, 2011 11:22 am

Benodigdheden

125 gr (gepelde) amandelen
125 gr kristalsuiker
1 ei
evt. het sap van een 1/2 citroen

Bereidingswijze

Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook. Doe de amandelen in een vergiet, spoel ze af met koud water, wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de nootjes in een droge doek. (Gepelde amandelen gebruiken kan natuurlijk ook).
Maal de amandelen in een amandelmolen of een vleesmolen
Voeg de suiker, het ei, wat zout en evt. het citroensap toe en maal het nogmaals. Meng alles goed, zodat een smeuןge massa ontstaat.

Serveertip

Amandelspijs is het lekkerst als het minimaal een paar dagen oud is. Verpak de spijs in folie en zet het op een afgesloten schaal in de koelkast. De spijs is enkele weken te bewaren.

Team Beatrice
Beatrice Dutch Delicacies

Rashi 19, Tel Aviv
03- 5256415

Voor bestellingen; kom naar onze winkel in het centrum van Tel Aviv of bel ons!
User avatar
Beatrice Holland
Active Member
 
Posts: 16
Joined: Mon Mar 28, 2011 9:46 pm

Return to Nederlandse Kookkunsten in Israel

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest