EK 2008: Nederland-Rusland, 21 juni, 21:45 Gaya Sports Bar

Vragen over sport in Israel, voetbal, tennis, squash, hockey, golf, rugby etc.

Moderators: Beheer, Matthew, The Dutch Forum Team

EK 2008: Nederland-Rusland, 21 juni, 21:45 Gaya Sports Bar

Postby Matthew » Wed Jun 18, 2008 8:57 am

Nederland heeft zich op een indrukwekkende wijze geplaatst voor de kwartfinale van het EK voetbal 2008, 3 wedstrijden en 3 overwinningen, met een doelsaldo van 9 voor en 1 tegen!!!
Na de "oefenwedstrijd" tegen Roemenie, mogen "onze jongens" zaterdagavond weer voor het echie spelen.

Op de site van ONE, is een reportage te zien van de wedstrijd tegen Roemenie bij het Dutch Forum:
http://www.one.co.il/cat/video/
http://www.one.co.il/Article/07-08/3,29,0,0/118134.html

Nederland staat dus al in de kwartfinale en is met het getoonde spel hard op weg naar de finale in Wenen. Het Dutch Forum organiseert rond elke wedstrijd van van het Nederlands elftal een groot feest, maandagavond waren ruim 200 in oranje uitgedoste fans aanwezig, vrijdagavond zelfs meer dan 300 en disndagavond waren er ook weer ruim 200 oranje supporters!!! Voor foto's: http://dutch-forum.com/forum/album_cat.php?cat_id=19 (meer foto's volgen in de loop van de dag).

Zaterdagavond 21 juni om 21:45 speelt Nederland haar vierde wedstrijd van het EK en dit keer wacht het Rusland van Guus Hiddink. De kwartfinale wedstrijd wordt uitgezonden in het tot Holland Supporters Dutch-Forum Cafe omgedoopte Gaya Sports Bar in het Nokia stadion in Tel Aviv.

Gezien de verwachte hoge opkomst na het succes van afgelopen 3 wedstrijden adviseren wij iedereen vroegtijdig aanwezig te zijn om een goed plekje te bemachtigen. Toeters, ratels, bellen en feestmutsen alles is welkom, ORANJE IS VERPLICHT !!!!

De locatie voor het voetbal is: Gaya Sportsbar in het Nokia stadion, Yad Eliahu Tel Aviv bij gate 12.

Image

Twee jaar geleden ging het er ong. zo aan toe: http://www.youtube.com/watch?v=zU0YjG2ihKY

Tot zaterdag!!!

Het Dutch Forum, de twaalfde man van Oranje
Last edited by Matthew on Thu Jun 19, 2008 10:54 pm, edited 3 times in total.
User avatar
Matthew
Team Member
 
Posts: 519
Joined: Fri Apr 23, 2004 3:38 pm
Location: Holon

Postby Kachol Lavan » Wed Jun 18, 2008 9:42 pm

Ik kan hier helaas niet bij zijn. Mijn bedrijf heeft juist in dit weekend een lang weekend in Varna (Bulgarije) gepland voor alle werknemers. Wel leuk natuurlijk, maar toch jammer. :(

Ik hoop dat we de wedstrijden in ieder geval ergens kunnen volgen...

Gelukkig kan ik jullie allemaal weer zien wanneer we de halve finale spelen tegen Spanje of Italie. :D
"Don't take your organs to heaven. Heaven knows, we need them here."
Kachol Lavan
Veteran
Veteran
 
Posts: 2681
Joined: Sat Apr 24, 2004 8:42 pm
Location: Kibbutz Hama'apil

Postby Matthew » Sat Jun 21, 2008 4:09 pm

hUP Holland hUP
User avatar
Matthew
Team Member
 
Posts: 519
Joined: Fri Apr 23, 2004 3:38 pm
Location: Holon

Postby Guest » Sun Jun 22, 2008 12:29 am

Ik kon er niet bij zijn, maar heb de wedstrijd wel gezien.
Een welverdiende overwinning van de Russen. Ze waren gewoon beter.
Ik wens hen succes. Mijn steun hebben ze nu.

Hoe nu verder met andere zaken?

Jim Hasenaar
Guest
 

Postby Hans & Malie » Sun Jun 22, 2008 5:13 am

BASEL

Bondscoach Marco van Basten was reëel na afloop van de verloren kwartfinale op het EK tegen Rusland. "Zij hebben zoveel kansen meer gehad. Ze hebben verdiend gewonnen", meende de vertrekkende bondscoach van Oranje voor de camera van de NOS.


Voor Van Basten was het een raadsel dat het tien minuten voor het einde nog 1-1 stond. “Het was wachten op de 2-1. We hadden toen te veel mensen die niet meer konden brengen wat ze moesten brengen. Er waren in de ploeg te veel jongens die er doorheen zaten. Op het laatst speelden we nog maar met een man of zes, zeven.”

Van Basten had geen verklaring waarom zijn team niet het niveau van de voorgaande wedstrijden haalde. Oranje begon zenuwachtig, vond de bondscoach. “Vooral in het begin ging het heel moeizaam. In het tweede deel hebben we van alles geprobeerd. Uiteindelijk hebben we het ook fysiek afgelegd.”

Van Basten noemde het toeval dat de ploegen die zich snel kwalificeerden voor de kwartfinales (Portugal, Kroatië, Nederland) en gingen wisselen in de laatste groepswedstrijd uiteindelijk in de kwartfinales uit het toernooi verdwenen. “Dat moet je snel naast je neerleggen. We waren uitgerust. De spelers hadden een week rust gehad, de Russen speelden drie dagen geleden nog een wedstrijd.”

Van Basten koos in de tweede helft voor Robin van Persie. Hij verving Dirk Kuijt. “Op die manier kwam er meer gevaar en diepte.” Khalid Boulahrouz kampte met een kuitblessure en kon niet verder. “Arjen Robben was geen mogelijkheid als vervanger. Hij had weer last van een lies. Dat gebeurde vrijdag op de training.”

De bondscoach prees de Russen. “Ze hebben heel goed gespeeld, op alle fronten. Ik wens ze verder veel succes toe. Rusland is in staat het toernooi te winnen.”


~ Hans ~
nu.nl
"....May you always walk in Beauty. ...."
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground

Postby Hans & Malie » Sun Jun 22, 2008 5:19 am

Verslagen sfeer op Amsterdamse pleinen


AMSTERDAM - In het centrum van Amsterdam heerst een verslagen sfeer nadat Oranje zaterdagavond werd uitgeschakeld op het EK Voetbal. Het Rembrandtplein en Leidseplein staan vol met Oranjefans, die wat wezenloos voor zich uitstaren.

Hier en daar staat een fan te vloeken en te schelden, maar de sfeer is vooralsnog nergens gewelddadig.
Vooral op het Leidseplein staat veel politie paraat, mocht de sfeer omslaan.

In Den Haag is het na de verloren EK-wedstrijd tegen Rusland heel rustig gebleven. De politie surveilleerde zaterdagavond met flink wat mensen in de Schilderswijk. Maar de voetbalfans hielden zich rustig.

In de straten heerste net als in Amsterdam een verslagen sfeer. Oranje versierde auto's keren in stilte huiswaarts. Hier en daar worden al oranje vlaggetjes van huizen en lantaarnpalen afgehaald.

De politie Haaglanden stond klaar delen van het Laakkwartier af te zetten, als een grote fanschare op straat daar aanleiding voor zou geven. Maar dit gebeurde niet toen de mensenmassa uitbleef na het verlies van Oranje.

In een groot deel van Zuid-Holland was het 'rommelig'. Vanuit de regio kreeg de politie meldingen van kleine vechtpartijtjes, zei een woordvoerster van de politie Hollands-Midden. Grote incidenten bleven uit.

Ook in Utrecht zijn de meeste voetbalfans thuisgebleven. Volgens een zegsman van de politie "moesten een paar mensen even hun frustraties kwijt", maar bleef het verder opvallend rustig.

De extra agenten die paraat stonden voor eventuele excessen, konden rond middernacht weer huiswaarts keren.

Veel Oranjefans die de wedstrijd in het Zwitserse Basel meemaakten, zijn zaterdag direct na de uitschakeling van Nederland naar huis vertrokken.

"De sfeer is gelaten", aldus Henk Groenevelt, delegatieleider van het Nederlandse politieteam in Zwitserland. "Er gebeuren tot nu toe geen vervelende dingen."

Groenevelt schat in dat ongeveer 80 procent van de ongeveer 100.000 aanwezige Nederlandse supporters direct naar huis is vertrokken.

"Het verlies speelt natuurlijk een grote rol. Er is geen reden om feest te vieren en langer in Basel te blijven. Sommige fans blijven ook op campings in de buurt overnachten. Maar de grote uittocht is begonnen."

~ Hans ~

nu.nl
"....May you always walk in Beauty. ...."
User avatar
Hans & Malie
Team Member
 
Posts: 6366
Joined: Tue Sep 14, 2004 3:28 pm
Location: On holy ground


Return to Sport en Fitness

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron